WE SELL AMAZING VICTORIAN THINGS

 

Vanesa Mányik
My Victorian IDeA's Palamós

Em dic Vanessa Mányik i sóc una amant de les antiguitats, precisament per aquest motiu he creat l’espai My Victorian.

Els meus avis van tenir durant molts anys una botiga d’antiguitats al passeig de Palamós (Girona), es deia “Antigüedades Altamira”. Durant la meva infantesa vaig estar molt vinculada al món de les antiguitats, a la botiga hi treballaven els avis i els pares i vaig decobrir un món d’articles, mobles, talles i artilugis de moltes i diferents èpoques de la història… era fascinant, les textures, els detalls, els tipus de mobles i de fustes, les olors…records d’infantesa tan presents a l’actualitat. A l’adolescència la botiga va tancar les seves portes i des de fa anys que he estat donant voltes a reobrir-les i així ha estat, però en essència amb tocs molt personals i diferents.

My Victorian, tal i com especifica el nom es refereix i vincula a l’Època Victoriana que comprèn el període des de 1837 fins a gairebé el primer quart del segle XX. Per tant, a la nostra botiga aquesta època de la història és protagonista. Per què? Doncs perquè tot i ser un període antic, no és tan llunyà com d’altres, un període femení, un període del qual van formar-ne part els nostres avis i segur els besavis, llunyà i proper alhora, records de família, olors…un món on el Romanticisme i la Revolució Industrial Anglesa van conviure per després donar pas a un resorgir de l’ètica i l’estètica amb la subtilesa dels primers avanços, retrògrads avui en dia, però molt interessants als meus ulls. Detalls en el vestir, en les petites coses, poc a poc creant una atmosfera de delicadesa…una època on també sorgiren grans escriptors tan crítics i diferents com Charles Dickens o Lewis Carroll, dues cares de la mateixa època.

My Victorian pretèn fer arribar aquestes sensacions tot envoltant als nostres clients en aquesta atmosfera victoriana, plena de detalls, d’olors, de mobles i objectes tan propis, autèntics i originals d’aquesta època que els transporti en un viatge en el temps durant la seva estada.

Els nostres productes són seleccionats amb molta cura i detall, volent captar l’essència de tot allò que per mí representa aquest període tan màgic de la història. És per això que només comprem a antiquaris selectes i a subhastes del tot interessants, per oferir als nostres clients el millor i curiós d’aquest món victorià.

Venda Antiguitats

My Victorian ofereix la possibilitat de satisfer les demandes dels nostres clients encara que aquestes no pertanyin al període victorià. Ens complau oferir el servei, per encàrrec, d’aconseguir peces d’estils i èpoques diverses.

Decoració

Col·locació i combinació d’elements funcionals i ornamentals en un lloc o espai amb la finalitat d’embellir-lo, ornamentar-lo o crear un efecte concret.

Interiorisme

Disciplina progectual involucrada en el procés de formar l’experiència de l’espai interior, amb la manipulació del volum espacial així com el tractament superficial. A diferència de la decoració, l’interiorisme treballa amb aspectes de la psicologia ambiental, l’arquitectura i del disseny del producte tanmateix de la decoració tradicional.